https://www.beveiligingscameras.nl/image/cache/catalog/Blog%20foto's/thought-catalog-Nv-vx3kUR2A-unsplash-1170x600.jpg
user image

Camerabeveiliging

  • 05 Nov 2020
  • |   0 Opmerkingen

Camerabeveiliging wordt steeds vaker toegepast.

Door duidelijke handleidingen te maken en door de verschillende soorten camerabeveiliging in ons assortiment helpen we jou graag op weg.


Camerabeveiliging voor binnen


Denk hierbij aan draaibare wifi camera's met microfoon en speaker. Deze modellen werken samen met eenvoudig te gebruiken apps.


Of aan Dome camera's voor professionele beveiliging aan huis en bedrijf.


Camerabeveiliging voor buiten


Onder deze categorie vallen de meeste type bewakingscamera's. Hierdoor kan het lastig zijn om passende camerabeveiliging uit te zoeken.


Ga onderstaande vragen na bij jezelf, om de keuze makkelijker te maken.  • Vind ik wifi belangrijk of past een bekabelde camera beter bij mijn situatie?
  • Met opname apparaat of complete bediening via een app?
  • Infra Rood camera of Starlight beveiligingscamera
  • Wat wil ik bewaken met mijn camera's?


Waarschijnlijk heb je na deze vragen een beter beeld van hoe jouw ideale camerabewaking eruit gaat ziet.


Wifi camerabeveiliging VS. IP-camera beveiliging


Wifi beveiligingscamera's hebben veelal de voorkeur omdat er geen netwerkkabel naar de router loopt. Dit is mooier voor het oog en gemakkelijker met ophangen.


Over grote afstanden kan wifi weg vallen. Dit kan ook gebeuren wanneer er veel metaal in de buurt is.


IP-camera's hebben door het gebruik van een internet kabel tussen de beveiligingscamera en de router een stabiele verbinding met internet.


Deze verbinding kan ook niet weg vallen door een wifi scrambler.


Wist je dat: Veel van onze wifi camerabeveiliging ook via een netwerkkabel aangesloten kan worden.


    Verander na het installeren van een beveiligingscamera (of ander product dat is verbonden met internet) altijd het standaard wachtwoord.


Met opname apparaat of complete bediening via een app


We gaan het hebben over 3 type beveiligingscamera's.


  1. Beveiligingscamera's die niet buiten het eigen netwerk te bekijken zijn zonder opname apparaat
  2. Beveiligingscamera's met een eigen app die ook Onvif ondersteunen
  3. Beveiligingscamera's met een eigen app die geen Onvif ondersteunen

Beveiligingscamera's die niet buiten het eigen netwerk te bekijken zijn zonder opname apparaat:


Veel IP-camera's vallen onder dit type. Dit houdt in dat de camera via de computer en via een app te bekijken is binnen het eigen internet netwerk. Dus hangt de camera op bij jou thuis, dan kan je deze alleen thuis bekijken via de app of een computer programma.


Beelden opslaan: Video's worden opgeslagen op een computer door de bijgeleverde computer software. Zo lang de computer aan staat kunnen er beelden worden opgenomen. Staat de computer uit, dan worden er geen beelden opgenomen.


Door het aanschaffen van een opname apparaat kun je meerdere camera's tegelijk bekijken zowel thuis als op afstand via de app van het opname apparaat.


Beelden worden opgeslagen op de harde schijf van het opname apparaat en de oudste beelden worden automatisch verwijderd en overschreven door nieuwe beelden. Ook zijn er meer instellingen mogelijk.


Beveiligingscamera's met een eigen app die ook Onvif ondersteunen:


Dit type camerabeveiliging heeft een micro-SD kaart ingang en is universeel inzetbaar. Je kunt ervoor kiezen de camera via de bijbehorende app te installeren en gebruiken.


Alle instellingen en het bekijken van de beelden loopt via de bijbehorende app. Vaak is er ook een computer programma beschikbaar zodat de beelden op een groter scherm te bekijken zijn.


Beelden worden opgeslagen op de micro-SD kaart, deze wordt los geleverd. De oudste beelden worden automatisch overschreven door nieuwe beelden.


Je kunt er ook voor kiezen de camera aan een opname apparaat toe te voegen dat Onvif ondersteunt. De meeste opname apparaten op de markt ondersteunen Onvif. In dit geval kunnen de beelden ook worden opgeslagen op de harde schijf van het opname apparaat. En kan zowel de app van het opname apparaat als de app van de camera worden gebruikt om de beelden te bekijken.


Een opname apparaat bied het voordeel meerdere camera's op een scherm te kunnen bekijken en er zijn meer opties zoals privacy maskering en uitgebreide alarm instellingen.Beveiligingscamera's met een eigen app die geen Onvif ondersteunen:

We hebben het over een klein aantal camera's. In ons assortiment zijn dat op dit moment de meeste camera's die samenwerken met de YooSee app. (De grote pan tilt modellen voor buiten ondersteunen wel Onvif).


Alle instellingen en het bekijken van de beelden loopt via de bijbehorende app. Vaak is er ook een computer programma beschikbaar zodat de beelden op een groter scherm te bekijken zijn.


Dit type camerabeveiliging heeft een micro-SD kaart ingang. Je kunt ervoor kiezen de camera via de bijbehorende app te installeren en gebruiken.


Beelden worden opgeslagen op de micro-SD kaart, deze wordt los geleverd. De oudste beelden worden automatisch overschreven door nieuwe beelden.


Op de telefoon/tablet kun je 1 camera per keer bekijken. Er kunnen natuurlijk wel meerdere camera's aan een app worden toegevoegd.
Het computer programma zal wel meerdere camera's tegelijkertijd laten zien.


De instellingen van dit type camerabewaking is niet zo uitgebreid als bovenstaande types.

Infra rood VS. Starlight

Beveiligingscamera's met infra rood hebben overdag beeld in kleur en 's nachts zwart wit beeld. Deze camera's bevatten infra rood leds om een gebied van gemiddeld 10-70 meter te verlichten voor de camera.


De afstand van infra rood verlichting wordt bij iedere bewakingscamera aangegeven.


Starlight camerabeveiliging heeft een  ultra gevoelige licht sensor. Waar bij een infra rood camera de infra rood leds bij 0,01Lux aan springen heeft een Starlight beveiligingscamera pas te weinig licht bij 0,001Lux of 0 .0001Lux.


Dit houdt in dat bij minimale verlichting nog steeds in kleur wordt gefilmd wanneer het donker is.


Niet alle starlight beveiligingscamera's hebben beweging-detectie.


Starlight camera nacht zicht:


Starlight camera nacht zicht


Infra Rood verlichting:


infra rood verlichting nacht beeld


Het verschil is groot. Zo reflecteren nummer borden door de infra rood verlichting. Bij de starlight camerabeveiliging gebeurt dit niet.

Nog een groot bijkomend voordeel is dat onze starlight bewakingscamera's geen licht uitstralen. Hierdoor werkt dit type camera ook goed achter glas.


Is er niet voldoende licht? Kies dan voor camerabeveiliging met infra rood verlichting.


Hopelijk heeft onze blog geholpen met beslissen waar jouw perfecte camera(set) aan moet voldoen. Heb je nog vragen stel ze dan gerust. Via Whatsapp: +31 640775264 of via klantenservice@beveiligingscameras.nl.

Tags:

0 Opmerkingen

Om een opmerking te plaatsen moet je Inloggen