ecommerce_eyrope_trustmark Thuiswinkel_waarborg_logo

IP-adres aanpassen. Zo doe je dat!

IP-adres aanpassen. Zo doe je dat!

Hoe verbind ik een IP-camera?


Verbind de IP-camera met stroom en sluit een netwerkkabel aan tussen de router en de IP-camera. Indien u een PoE of netwerk switch wilt gebruiken verbind dan de camera met de switch en de switch met de router.


Terwijl we wachten tot de camera is opgestart zetten we de computer aan en openen we Device manager en internet explorer (we kiezen bewust voor internet explorer omdat dit het gemakkelijkste werkt). Het programma device manager heeft u al van ons ontvangen.


Klik in device manager op IP-search
Klik op de camera, aan de rechterkant ziet u het IP-adres, het subnet masker en de gateway van de camera staan.We laten device manager even voor wat het is, hier gaan we straks mee verder.Ga naar de windows zoek balk en typ “CMD” in.Open de opdrachtprompt.


(in dit voorbeeld is de user Ely)


Typ Ipconfig/all en druk hierna op enter

U ziet nu veel gegevens. We hebben 3 gegevens nodig: het Ipv4 adres, de gateway en het subnetmasker.We hebben de gegevens nodig uit het wireless LAN adapter wi-fi kopjeIn dit voorbeeld gebruiken we de volgende gegevens:


Ipv4-adres (dit is het IP-adres van de computer): 192.168.1.20


Subnetmasker: 255.255.255.0


Gateway: 192.168.1.1


We gaan weer verder met Device manager.


Aan de rechterkant ziet u 3 gegevens, IP-address, subnet mask (subnetmasker) en gateway.We beginnen met het subnetmasker, deze hebben we net opgezocht.


In ons voorbeeld is het subnetmasker 255.255.255.0, in device manager kunnen we zien dat deze gegevens van de camera al goed staan.


In ons voorbeeld is de gateway 192.168.1.1, de gateway van de camera is 192.164.2.1. We maken hier 192.168.1.1 van.Nu gaan we het IP-adres aanpassen. Let erop dat u de het IP-adres geselecteerd heeft.


Het IP-adres van de computer is 192.168.1.20. Bij het aanpassen van een IP-adres blijven de eerste drie getallen (192.168.1) altijd hetzelfde, alleen het laaste getal passen we aan (kies een getal tussen de 2-99, dit getal moet uniek zijn dus mag niet gebruikt zijn door bijvoorbeeld een andere camera)


We veranderen het IP-adres naar 192.168.1.26Klik nu op Modify, het programma geeft aan dat het opslaan gelukt is, klik op OK.Lukt het opslaan niet? Er zijn 2 mogelijke problemen, 1: de camera (het IP-adres) is niet geselecteerd voor het wijzigen, 2: de verbinding is weggevallen. Zorg ervoor dat de verbinding stabiel is en dat de camera is geselecteerd. Herhaal bovenstaande stappen.
De camera start nu opnieuw op, dit kan tot 1 minuut duren. Klik hierna nogmaals in device manager op IP search, als het goed is ziet u nu het aangepaste IP-adres.Om te controleren of de camera beeld heeft gaan we naar IE (internet explorer).


Op mijn computer krijg ik een melding van mijn firewall, het programma is veilig dus zet ik de firewall uit voor 10 minuten.


Open internet explorer, typ het IP-adres in en klik op enter. Er wordt gevraagd ActiveX te installeren, doe dit en ververs het scherm.


Log in (het wachtwoord vind u in de handleiding van de camera, vaak is de gebruikersnaam admin en is er nog geen wachtwoord.Na het inloggen heeft u beeld, bij sommige camera's moet u de camera verbinden, aan de linkerkant staat vaak een start knop.


Pas nu het IP-adres van de 2e en volgende camera's aan. Let erop dat ieder IP-adres uniek moet zijn.