ecommerce_eyrope_trustmark Thuiswinkel_waarborg_logo

Blogs

20 March, 2020
Camerabeveiliging

Camerabeveiliging wordt steeds vaker toegepast.

Door duidelijke handleidingen te maken en door de verschillende soorten camerabeveiliging in ons assortiment helpen we jou graag op weg.


Camerabeveiliging voor binnen

Denk hierbij aan draaibare wifi camera's met microfoon en speaker. Deze modellen werken samen met eenvoudig te gebruiken apps.

Of aan Dome camera's voor professionele beveiliging aan huis en bedrijf.


Camerabeveiliging voor buiten

Onder deze categorie vallen de meeste type bewakingscamera's. Hierdoor kan het lastig zijn om passende camerabeveiliging uit te zoeken.

Ga onderstaande vragen na bij jezelf, om de keuze makkelijker te maken.


 • Vind ik wifi belangrijk of past een bekabelde camera beter bij mijn situatie?
 • Met opname apparaat of complete bediening via een app?
 • Infra Rood camera of Starlight beveiligingscamera
 • Wat wil ik bewaken met mijn camera's?


Waarschijnlijk heb je na deze vragen een beter beeld van hoe jouw ideale camerabewaking eruit gaat ziet.


Wifi camerabeveiliging VS. IP-camera beveiliging

Wifi beveiligingscamera's hebben veelal de voorkeur omdat er geen netwerkkabel naar de router loopt. Dit is mooier voor het oog en gemakkelijker met ophangen.

Over grote afstanden kan wifi weg vallen. Dit kan ook gebeuren wanneer er veel metaal in de buurt is.


IP-camera's hebben door het gebruik van een internet kabel tussen de beveiligingscamera en de router een stabiele verbinding met internet.

Deze verbinding kan ook niet weg vallen door een wifi scrambler.


Wist je dat: Veel van onze wifi camerabeveiliging ook via een netwerkkabel aangesloten kan worden.


    Verander na het installeren van een beveiligingscamera (of ander product dat is verbonden met internet) altijd het standaard wachtwoord.


Met opname apparaat of complete bediening via een app

We gaan het hebben over 3 type beveiligingscamera's.

 1. Beveiligingscamera's die niet buiten het eigen netwerk te bekijken zijn zonder opname apparaat
 2. Beveiligingscamera's met een eigen app die ook Onvif ondersteunen
 3. Beveiligingscamera's met een eigen app die geen Onvif ondersteunen

Beveiligingscamera's die niet buiten het eigen netwerk te bekijken zijn zonder opname apparaat:

Veel IP-camera's vallen onder dit type. Dit houdt in dat de camera via de computer en via een app te bekijken is binnen het eigen internet netwerk. Dus hangt de camera op bij jou thuis, dan kan je deze alleen thuis bekijken via de app of een computer programma.

Beelden opslaan: Video's worden opgeslagen op een computer door de bijgeleverde computer software. Zo lang de computer aan staat kunnen er beelden worden opgenomen. Staat de computer uit, dan worden er geen beelden opgenomen.

Door het aanschaffen van een opname apparaat kun je meerdere camera's tegelijk bekijken zowel thuis als op afstand via de app van het opname apparaat.

Beelden worden opgeslagen op de harde schijf van het opname apparaat en de oudste beelden worden automatisch verwijderd en overschreven door nieuwe beelden. Ook zijn er meer instellingen mogelijk.


Beveiligingscamera's met een eigen app die ook Onvif ondersteunen:

Dit type camerabeveiliging heeft een micro-SD kaart ingang en is universeel inzetbaar. Je kunt ervoor kiezen de camera via de bijbehorende app te installeren en gebruiken.

Alle instellingen en het bekijken van de beelden loopt via de bijbehorende app. Vaak is er ook een computer programma beschikbaar zodat de beelden op een groter scherm te bekijken zijn.

Beelden worden opgeslagen op de micro-SD kaart, deze wordt los geleverd. De oudste beelden worden automatisch overschreven door nieuwe beelden.


Je kunt er ook voor kiezen de camera aan een opname apparaat toe te voegen dat Onvif ondersteunt. De meeste opname apparaten op de markt ondersteunen Onvif. In dit geval kunnen de beelden ook worden opgeslagen op de harde schijf van het opname apparaat. En kan zowel de app van het opname apparaat als de app van de camera worden gebruikt om de beelden te bekijken.

Een opname apparaat bied het voordeel meerdere camera's op een scherm te kunnen bekijken en er zijn meer opties zoals privacy maskering en uitgebreide alarm instellingen.


Beveiligingscamera's met een eigen app die geen Onvif ondersteunen:

We hebben het over een klein aantal camera's. In ons assortiment zijn dat op dit moment de meeste camera's die samenwerken met de YooSee app. (De grote pan tilt modellen voor buiten ondersteunen wel Onvif).


Alle instellingen en het bekijken van de beelden loopt via de bijbehorende app. Vaak is er ook een computer programma beschikbaar zodat de beelden op een groter scherm te bekijken zijn.

Dit type camerabeveiliging heeft een micro-SD kaart ingang. Je kunt ervoor kiezen de camera via de bijbehorende app te installeren en gebruiken.

Beelden worden opgeslagen op de micro-SD kaart, deze wordt los geleverd. De oudste beelden worden automatisch overschreven door nieuwe beelden.


Op de telefoon/tablet kun je 1 camera per keer bekijken. Er kunnen natuurlijk wel meerdere camera's aan een app worden toegevoegd.
Het computer programma zal wel meerdere camera's tegelijkertijd laten zien.

De instellingen van dit type camerabewaking is niet zo uitgebreid als bovenstaande types.

Infra rood VS. Starlight


Beveiligingscamera's met infra rood hebben overdag beeld in kleur en 's nachts zwart wit beeld. Deze camera's bevatten infra rood leds om een gebied van gemiddeld 10-70 meter te verlichten voor de camera.

De afstand van infra rood verlichting wordt bij iedere bewakingscamera aangegeven.


Starlight camerabeveiliging heeft een  ultra gevoelige licht sensor. Waar bij een infra rood camera de infra rood leds bij 0,01Lux aan springen heeft een Starlight beveiligingscamera pas te weinig licht bij 0,001Lux of 0 .0001Lux.

Dit houdt in dat bij minimale verlichting nog steeds in kleur wordt gefilmd wanneer het donker is.

Niet alle starlight beveiligingscamera's hebben beweging-detectie.


Starlight camera nacht zicht:

Starlight camera nacht zicht

Infra Rood verlichting:

infra rood verlichting nacht beeld


Het verschil is groot. Zo reflecteren nummer borden door de infra rood verlichting. Bij de starlight camerabeveiliging gebeurt dit niet.

Nog een groot bijkomend voordeel is dat onze starlight bewakingscamera's geen licht uitstralen. Hierdoor werkt dit type camera ook goed achter glas.


Is er niet voldoende licht? Kies dan voor camerabeveiliging met infra rood verlichting.


Hopelijk heeft onze blog geholpen met beslissen waar jouw perfecte camera(set) aan moet voldoen. Heb je nog vragen stel ze dan gerust. Via Whatsapp: +31 640775264

of via klantenservice@beveiligingscameras.nl.

Video uitleg: VMS instellen

VMS instellen. Voeg je IP-camera toe aan de VMS software en stel opnamen in.

6 March, 2020
IP Wifi camera's bekijken op afstand

Het bekijken van IP Wifi camera's op afstand kan op verschillende manieren.


We hebben IP Wifi camera's in ons assortiment met een eigen app zoals de YooSee of LiveVision app. De beelden van deze beveiligingscamera's zijn via de YooSee of Livevision app of via het bijbehorende computer programma te bekijken.

Deze camera's hebben een micro SD kaart ingang, wanneer er een micro SD kaart in de camera zit kunnen ook de opgeslagen beelden overal worden bekeken. Een deurbel camera is een goed voorbeeld van dit type bewakingscamera.


Het tweede type camera is een IP wifi beveiligingscamera zonder eigen app. Deze camera's hebben vaak meer functies en werken het best in combinatie met een opname apparaat.

Het opname apparaat zorgt in dit geval voor de koppeling met de app waardoor je de live beelden en de opgeslagen beelden op afstand kunt bekijken.

27 November, 2019
Tot hoever kan ik kijken met mijn wifi/IP-camera

Wat kan ik zien met mijn IP/wifi camera?


Het is lastig om op internet duidelijkheid te krijgen op deze vraag.


Er is ook nog een verschil tussen hoe ver u kunt kijken en tot hoe ver u details zoals een kenteken of een gezicht kunt herkennen.


Vaak staat er niet duidelijk wat er van een camera verwacht kan worden.


In dit artikel leggen we uit hoe ver u kunt kijken maar ook tot in hoever u details kunt zien.


Om het nog duidelijker te maken hebben we bij iedere camera dag en nacht foto’s staan. Klik op de link van de gewenste camera en scrol naar beneden, daar staan de foto’s. Zo kunt u direct zien wat u kunt verwachten.
Vaak staat er bij een camera (aantal meters) infra rood zicht.Wat betekent dit?


35 meter infra rood zicht:


De infra rood verlichting van de camera verlicht een gebied van 35 meter voor de camera zodat zodat de camera een afstand van 35 meter kan filmen.


Tot hoever kan ik details zien met mijn camera?


We hanteren een algemene maatstaf. U kunt de foto’s bij iedere camera bekijken om echt goed in te schatten wat u kunt verwachten.
HD/720P/1 megapixel  camera


Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 5 meter.


1.3 megapixel/ 960P


Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 8 meter.


Full HD/1080P/2 megapixel


Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 10 meter.


2.2 megapixel


Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 12 meter.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Zo hebben we camera’s in ons assortiment waarmee u kunt inzoomen. In dit geval kunt u de foto’s bekijken om een goed beeld te krijgen.
27 November, 2019
Thuiswinkel waarborg

Hoe controleer ik of jullie echt zijn lid zijn?

Ons bedrijf Qfind is met www.beveiligingscameras.nl aangesloten bij het thuiswinkel waarborg.

Hoe controleert u of dit echt zo is? Klik op het logo van het thuiswinkel waarborg. Zo gaat u direct naar ons certificaat. Optie 2: Ga naar De website van het thuiswinkel waarborg en klik op ledenlijst. Wanneer u beveiligingscamera in typt ziet u dat de eerste optie onze website laat zien. U kunt ook onze bedrijfsnaam: Qfind intypen. Klik daarna op toon details, zo kunt u ons certificaat bekijken.


27 November, 2019
Veiligheid smart home wifi camera

We kregen de afgelopen tijd de volgende vragen:


Zijn onze camera's veilig? Wat kan ik doen om de camera goed te beveiligen?


Wij gebruiken de YooSee app om de camera's te bekijken, deze heeft onlangs een grote veiligheidsupdate gehad. De enige manier waarop anderen uw camera kunnen bekijken is wanneer u via de app een QR code met ze deelt. Deze code kan éénmalig gebruikt worden. Is deze QR code een keer gescand dan is deze daarna ongeldig. Al zou ik het device ID en het wachtwoord van de camera hebben dan nog kan ik uw camera niet bekijken.


De nieuwe versie is: 00.46.00.20 of hoger. Heeft u deze nog niet? Verwijder dan de oude app en scan de QR code op de doos van de camera of neem contact op met ons.


Wat u kunt doen om de camera goed te beveiligen. Maak een sterk wachtwoord aan tijdens het maken van een account via de YooSee app en zorg voor een sterk wachtwoord van het wifi netwerk.


Hoe kan ik zien of er iemand mee kijkt: open het camera beeld/ bekijk de camera live. Linkboven staat de tekst: Number of audience:. Wanneer hier een 1 achter staat dan bent u de enige die kijkt.
De YooSee app krijgt regelmatig beveiliging updates.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


27 November, 2019
IP-adres aanpassen. Zo doe je dat!

Hoe verbind ik een IP-camera?


Verbind de IP-camera met stroom en sluit een netwerkkabel aan tussen de router en de IP-camera. Indien u een PoE of netwerk switch wilt gebruiken verbind dan de camera met de switch en de switch met de router.


Terwijl we wachten tot de camera is opgestart zetten we de computer aan en openen we Device manager en internet explorer (we kiezen bewust voor internet explorer omdat dit het gemakkelijkste werkt). Het programma device manager heeft u al van ons ontvangen.


Klik in device manager op IP-search
Klik op de camera, aan de rechterkant ziet u het IP-adres, het subnet masker en de gateway van de camera staan.We laten device manager even voor wat het is, hier gaan we straks mee verder.Ga naar de windows zoek balk en typ “CMD” in.Open de opdrachtprompt.


(in dit voorbeeld is de user Ely)


Typ Ipconfig/all en druk hierna op enter

U ziet nu veel gegevens. We hebben 3 gegevens nodig: het Ipv4 adres, de gateway en het subnetmasker.We hebben de gegevens nodig uit het wireless LAN adapter wi-fi kopjeIn dit voorbeeld gebruiken we de volgende gegevens:


Ipv4-adres (dit is het IP-adres van de computer): 192.168.1.20


Subnetmasker: 255.255.255.0


Gateway: 192.168.1.1


We gaan weer verder met Device manager.


Aan de rechterkant ziet u 3 gegevens, IP-address, subnet mask (subnetmasker) en gateway.We beginnen met het subnetmasker, deze hebben we net opgezocht.


In ons voorbeeld is het subnetmasker 255.255.255.0, in device manager kunnen we zien dat deze gegevens van de camera al goed staan.


In ons voorbeeld is de gateway 192.168.1.1, de gateway van de camera is 192.164.2.1. We maken hier 192.168.1.1 van.Nu gaan we het IP-adres aanpassen. Let erop dat u de het IP-adres geselecteerd heeft.


Het IP-adres van de computer is 192.168.1.20. Bij het aanpassen van een IP-adres blijven de eerste drie getallen (192.168.1) altijd hetzelfde, alleen het laaste getal passen we aan (kies een getal tussen de 2-99, dit getal moet uniek zijn dus mag niet gebruikt zijn door bijvoorbeeld een andere camera)


We veranderen het IP-adres naar 192.168.1.26Klik nu op Modify, het programma geeft aan dat het opslaan gelukt is, klik op OK.Lukt het opslaan niet? Er zijn 2 mogelijke problemen, 1: de camera (het IP-adres) is niet geselecteerd voor het wijzigen, 2: de verbinding is weggevallen. Zorg ervoor dat de verbinding stabiel is en dat de camera is geselecteerd. Herhaal bovenstaande stappen.
De camera start nu opnieuw op, dit kan tot 1 minuut duren. Klik hierna nogmaals in device manager op IP search, als het goed is ziet u nu het aangepaste IP-adres.Om te controleren of de camera beeld heeft gaan we naar IE (internet explorer).


Op mijn computer krijg ik een melding van mijn firewall, het programma is veilig dus zet ik de firewall uit voor 10 minuten.


Open internet explorer, typ het IP-adres in en klik op enter. Er wordt gevraagd ActiveX te installeren, doe dit en ververs het scherm.


Log in (het wachtwoord vind u in de handleiding van de camera, vaak is de gebruikersnaam admin en is er nog geen wachtwoord.Na het inloggen heeft u beeld, bij sommige camera's moet u de camera verbinden, aan de linkerkant staat vaak een start knop.


Pas nu het IP-adres van de 2e en volgende camera's aan. Let erop dat ieder IP-adres uniek moet zijn.
27 November, 2019
Wat zijn de voordelen van Starlight IP beveiligingscamera's

24/7 beeld in kleur, het ligt allemaal binnen handbereik met deze nieuwe technologie!

Starlight bewakings camera's hebben overdag en 's nachts bij minimale verlichting beeld in kleurDe gemiddelde infra rood bewakingscamera's geeft kleur weer tot 0,01 Lux.


Onze starlight collectie geeft zonder infra rood kleur weer tot 0 .0001 Lux dat is een groot verschil.

Dit bied 2 grote voordelen, bij straat verlichting wordt er 's nachts opgenomen in kleur en de camera's werken ook achter glas!

Er is geen reflectie op het raam omdat deze camera's werken zonder infra rood.

Het maakt echt het verschil tussen iemand wel of niet herkenbaar op beeld hebben met minimale belichting  en dat is toch waar beveiligingscamera's voor zijn.


Kortom bieden starlight beveiligingscamera's een nieuwe kwaliteit aan voor de veeleisende gebruiker.


27 November, 2019
Port forwarding instellen

Port forwarding

Het aansluiten van een IP-beveiligingscamera kan best lastig zijn.
Gelukkig is dit bij de meeste moderne beveiligingscamera sets niet meer nodig. Als onze beveiligingscamera sets kunnen op afstand worden bekeken zonder port forwarding.

Uitleg instellen port fowarding:

Hoe zie ik mijn IP-camera via internet? Hoe bekijk ik mijn IP-camera buiten het eigen netwerk? Hoe pas ik de poorten aan?


Dit zijn de vragen die we nu gaan bespreken en beantwoorden.


Alle apparaten op een netwerk communiceren via een IP-adres, dit is een nummer waarmee een apparaat zichtbaar is voor andere apparaten op het netwerk.
Op deze manier krijgt iedere router van bijvoorbeeld UPC, Ziggo of een andere internet provider, een eigen IP-adres toegekend. Met dit IP-adres kan de router communiceren met alle andere op internet aangesloten apparaten. Het IP-adres van de router noemen we daarom een extern IP-adres.


Vervolgens deelt de router zelf IP-adressen uit aan de apparaten binnen je netwerk.
De IP-adressen die je router uit deelt zijn interne IP-adressen. Vaak zijn dit IP-adressen als: 192.168.1.20.


Een IP/wifi camera heeft een standaard IP-adres. Vaak is dit: 192.168.1.21 dit is een intern IP-adres.


Ook het opname apparaat (NVR) heeft zijn eigen interne IP-adres.


Voorbeeld:


Wanneer je thuis met je laptop de camera wilt bekijken typ je 192.168.1.21 in de browser dan kun je de IP-camera gewoon bekijken.


Maar ga je met dezelfde computer naar buiten en typ je dan 192.1681.21 in je browser dan zie je je camera niet. 192.168.1.21 bestaat alleen binnen het netwerk van je router, buiten dit netwerk bestaat dit IP-adres niet meer.
Om dit werkend te krijgen, zul je specifiek moeten verwijzen naar je eigen thuisnetwerk en daar binnen naar de betreffende camera. Hier heb je het externe IP-adres voor nodig.


Wanneer je verbinding hebt met internet, kun je namelijk wel communiceren met de router op je thuisnetwerk, deze is ook direct verbonden met internet.


Dit doe je via het externe IP-adres, als voorbeeld is ons externe IP-adres: 84.176.24.180. Nu heb je alleen verbinding met de router, deze weet natuurlijk niet voor welk van de verbonden apparaten jouw aanvraag bedoeld is,


zoals de IP Camera of een tablet. Je zult de router dus moeten vertellen naar welk apparaat de aanvraag verzonden moet worden: dit doe je via 'port forwarding'.
Poorten


Alle apparaten (computers, IP-camera's, telefoons) op een netwerk maken gebruik van poorten, deze zijn softwarematig. Poorten zijn nodig om tegelijkertijd verschillende typen verbindingen te maken.


Draadloos printen is een ander verzoek dan een internetpagina opvragen. Om deze verschillende soorten van communicatie uit elkaar te houden, heeft elke 'soort' communicatie zijn eigen poort.


Poort 80 is de standaard poort die wordt gebruikt voor het opvragen van een website (HTTP-protocol). Voor het merendeel van de communicatie wordt tegenwoordig poort 80 gebruikt. Je kunt via poort 80 ook contact maken met een IP/wifi camera.


Wanneer je binnen je thuisnetwerk het interne adres van de camera in bijv. internet Explorer invoert, wordt er eigenlijk op poort 80 verbinding gemaakt. Door de software aan boord van de camera krijg je nu in de browser een webpagina te zien met instellingen en het live beeld van de camera.
Het is ook mogelijk de beveiligingscamera op een andere poort in te stellen. We raden aan om een getal te kiezen tussen 1024 en 49151. Er zitten geen functionele verschillen binnen deze getallen range.


Wanneer je de poort veranderd hebt (Bijv. In 2020) en je probeert daarna via het interne IP-adres van de camera in de browser de camera te bezoeken dan lukt dit nu niet meer. We krijgen nu geen verbinding meer omdat standaard verbinding wordt gemaakt met poort 80.


We moeten dus aan geven dat we verbinding willen maken met poort 2020.


Om dit te doen typ je in de browser: 192.168.1.21:2020. Vul in het interne IP-adres van de camera: (dubbele punt) gevolgd door het poortnummer.


Wanneer je meer dan één camera hebt dan geef je iedere camera zijn eigen poort nummer.


⦁ Camera 1 op 192.168.1.21 poort 2020


⦁ Camera 2 op 192.168.1.23 poort 2021
We kijken nu even terug naar de eerder genoemde situatie, buiten je thuis netwerk verbinding hebben met internet en je IP-camera benaderen. Zoals je hierboven gelezen hebt, is het intypen van het interne IP-adres in de browser nu niet meer voldoende.


Wanneer je het externe IP-adres invult in je browser weet de router niet naar welk apparaat binnen je thuisnetwerk je doorgestuurd wilt worden. Dit kun je aangeven via het poortnummer. Hiervoor moeten we een instelling maken in je router, die heet Port forwarding.


Je vertelt nu eigenlijk tegen de router dat elke verbinding die van buiten binnenkomt op poort 2020 doorgestuurd moet worden naar camera 1 en dat elke verbinding die van buiten binnenkomt op poort 2021 doorgestuurd moet worden naar camera 2.


Wanneer je port fowarding hebt ingesteld in je router kun je buitenshuis verbinding maken met de camera door het externe IP-adres gevold door een dubbele punt en het poortnummer in te vullen in de browser. (Bijvoorbeeld: 84.176.24.180:2020).
Weet je je externe IP-adres niet meer? Ga dan naar www.watismijnip.nl.
Goed verhaal, maar hoe stel ik de poortnummers in?


Er zijn 3 mogelijkheden. Mogelijkheid 1: Log in op de camera via internet Explorer en pas daar de poort aan.


Mogelijkheid 2: Op de bijgeleverde disk staat een programma, bijv.: searchcam, deze zoekt de IP-camera's die aangesloten zijn binnen het netwerk. Wanneer deze camera's gevonden zijn kan het IP-adres en de Poort aangepast worden.


Mogelijkheid 3: Bekijk de handleiding van de camera voor de uitleg van jouw specifieke camera.


Lukt het niet? Stuur ons een mailtje: klantenservice@beveiligingscameras.nl.


Port forwarding instellen op de router.


De weergave van de router-instellingen kan per router verschillen, hierdoor kan het zijn dat je even moet zoeken voor je de port forwarding instelling gevonden hebt.Stap 1 is in ieder geval inloggen op je eigen router.


Dit doe je in veel gevallen door het interne IP-adres van je router in de browser in te vullen.


Voor o.a. Linksys, asus, 3com, Netgear en Zyxel is dit standaard:192.168.0.1 of 192.168.1.1.


Veelgebruikte adressen:


KPN Experia box: 192.168.2.254


UPC Horizon: 192.168.192.1


Apple: 10.0.0.1 deze configureer je met de 'Airport Utility' en niet via de browser


Ziggo Ubee: 192.168.178.1Meestal word je nu gevraagd om een wachtwoord en gebruikersnaam. De gebruikersnaam en het wachtwoord staan ook in de handleiding van de router en soms onder op de router.


⦁ Linksys-routers: "admin" is zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord.


⦁ Netgear-routers: "admin" is de gebruikersnaam en "password" is het wachtwoord.


⦁ Andere routers: laat de gebruikersnaam leeg en typ "admin" als wachtwoord.


⦁ Je kunt ook online zoeken naar de standaardwachtwoorden, bijvoorbeeld op de site RouterPasswords.com.


⦁ Als je je inloggegevens bent vergeten kun je de router resetten met de resetknop. De router wordt dan weer teruggezet naar de fabrieksinstellingen.


Wanneer je bent ingelogd kom je op een website met router instellingen. Zoals hierboven gezegd kan het even zoeken zijn naar de (port) forwarding instellingen.


De juiste sectie kan de naam Applications, Gaming of Virtual Servers hebben. Als je dit allemaal niet kunt vinden, ga dan naar de Advanced settings en kijk of er een subcategorie is met de Port Forwarding.Je ziet er bijna altijd (een aantal van) de volgende opties:


'External port': vul hier het poortnummer van de camera, bijvoorbeeld 2020 in
'Internal port': vul hier ook het poortnummer van de camera in, bijvoorbeeld 2020


'IP address': vul hier het interne IP-adres van de betreffende camera in, bijvoorbeeld 192.168.1.21


'Protocol': selecteer hier 'both' of TCP


Hieronder enkele router interface voorbeelden:

29 November, 2018
Wat zijn IP netwerk camera's

Qfind levert een assortiment van hoge kwaliteit netwerkcamera's.  Maak verbinding met uw IP-camera of neem op overal ter wereld, zodat u uw huis of eigendom altijd en overal kunt beveiligen.  


Onder de vele voordelen van een IP-beveiligingscamera zitten ook geavanceerde functies als sabotage alarm, bewegingsdetectie, audio enz.  Beveiligingscameras.nl biedt betaalbaar goede kwaliteit IP-camera's voor  een goede video beveiliging.  


Bekijkt u eens onze camera's.  Heeft u vragen? Dan horen we dat uiteraard graag.


Wat zijn analoge beveiligingscamera's

Analoge camera's bestaan het langst, al tientallen jaren.

Gelukkig is het wel zo dat de kwaliteit van deze beveiligingscamera's de laatste jaren enorm is toegenomen, dit onder druk van de groeiende polariteit voor IP-camera's.


Het aanbod van analoge beveiliging camera's is nog steeds het grootst, er is veel keuze. Maar ook qua betrouwbaarheid winnen analoge camera's.

De prijs kwaliteit verhouding ligt heel goed en een analoge camera is gemakkelijk aan te sluiten via coax kabel en een 12v voedingskabel.


Koopt u bij ons een analoge beveiligingscamera dan krijgt u natuurlijk de voeding er bij.


Wanneer er een video balun gebruikt wordt, is het zelfs mogelijk om een analoge beveiligingscamera aan te sluiten via netwerk kabel.


Opnemen gebeurt met een DVR (digitale video recorder met harde schijf). De beelden zijn te zien op smartphone, laptop, TV, monitor, tablet, internet en PC.


Qfind selecteerde een aantal goede camera's met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo bent u er van verzekerd dat kwaliteit in huis haalt voor een optimale beveiliging.


HD-cvi analoge beveiligingscamera's

Dit is het nieuwste systeem dat beschikbaar is sinds 2014. Deze camera's zijn net zo makkelijk aan te leggen als normale analoge camera's maar de scherpte is dezelfde als die van een IP beveiligingscamera.


Wij verkopen HD-beveiligingscamera's van 1 tot 1.3 MP (720p of 960p).

Voor het opnemen van deze camera's is een speciale DVR nodig, namelijk een AHD DVR (analoge hoge definitie). Dit is een recorder speciaal gemaakt om beelden van een HD-beveiligingscamera op te nemen. Ook deze beelden kunt u zien op smartphone, laptop, TV, monitor, tablet, internet en PC. De beelden van deze camera's zijn ongeveer 2-3x keer scherper dan die van een analoge camera.Conclusie

Analoge beveiligingscamera's zijn het meest betrouwbaar, haperen zelden, zijn gemakkelijk in de aansluiting en voor veel toepassingen is het een prima keuze.

Vooral nu er ook analoge HD-camera's met goed beeld bestaan, welke qua scherpte in de buurt komen van een IP-camera.

IP-camera's zijn vaak een stuk duurder en lastiger om te installeren.

Tips voor het plaatsen van beveiligingscamera's

Het plaatsen van beveiligingscamera's op de juiste manier hoe doe je dat?

Wanneer camera's goed geplaatst worden bespaart het werk en kosten.


Ook werkt het preventief en helpt het bij de opsporing van indringers

 

Met zo min mogelijk beveiligingscamera's een goed overzicht krijgen en de dader of daders goed in beeld krijgen voor identificatie daar doen we het voor

 


Het is ook belangrijk om goed in beeld te krijgen hoe ze binnen komen, wat ze doen en hoe ze weer vertrekken.Vooraf in kaart brengen wat u wilt bewaken, wat de toegangswegen hiernaar zijn en het wegwerken van de kabels zodat ze niet makkelijk doorgesneden kunnen worden is erg belangrijk.


Het zou zonde zijn als de camera goed gericht staat maar de kabel binnen enkele seconden onklaar gemaakt wordt.


Wij adviseren ook beveiligingscamera's buiten zo te plaatsen dat deze elkaar filmen. Bij voorkeur hangen camera's op een hoogte die niet makkelijk te bereiken is zonder trap of opstapje.


 


Plaats beveiligingscamera's niet te hoog

Wanneer een beveiligingscamera te hoog geplaatst wordt en daardoor te dicht bij het object hangt, wordt er teveel van boven gefilmd. Hierdoor is het goed zichtbaar dat er iemand in beeld is maar niet wie er in beeld is.


Als de camera alleen hoog kan hangen dan is het handig om genoeg afstand te nemen van het object of bijvoorbeeld de camera aan de muur de hangen.


 

Plaats camera's bij voorkeur in een hoek van de ruimte

Iedere camera heeft een bepaalde kijkhoek en een dode hoek.


Camera's in een hoek van een ruimte worden opgehangen zijn lastig te bereiken via de dode hoek. Hang beveiligingscamera's niet boven een raam of deur hierdoor kan de inbreker deze makkelijk en ongezien onklaar kan maken.Gebruik beveiligings-camera stickers

Camerabewaking werkt vaak al preventief. Dus is het belangrijk dat duidelijk is dat u camerabewaking gebruikt. Ook een informatie sticker maakt dit duidelijk en kan helpen bij uw verdediging in de rechtszaal. Privacy telt zwaar maar als van tevoren duidelijk is gemaakt dat er videobewaking aanwezig was is dit een stuk beter.


 

Plaats tenminste bij elke buitendeur één camera

Inbrekers komen vaak via een klein raam binnen maar vertrekken vaak gewoon via de voor- of achterdeur. Het meest ideale is om de uitgangen vanuit twee richtingen te filmen:


* Als de inbreker alsnog via de deur naar binnen komt
* Als de inbreker vanuit het huis komt en naar buiten gaat

Camera's bij de deur hangen hoofdzakelijk voor identificatie. Wie komt er binnen en wie gaat er weg. Bij winkels is er vaak maar een ingang. We adviseren dan om de beveiligingscamera zoveel mogelijk op het gezicht te richten. Zijn er wel twee in- of uitgangen raden we ook een camera aan bij de andere in- of uitgang.


 


Is het noodzakelijk om voor elk object wat gefilmd moet worden één camera te hebben?

'Nee dat is zeker niet noodzakelijk'

Wanneer u de camera op de juiste plaats hangt is het mogelijk meerdere objecten met één camera te filmen.Houd rekening met de zon of lichtinval

Een hoge lichtintensiteit kan de camera overbelichten en het beeld grotendeels, of helemaal wit maken. Dit kan ook gebeuren bij infraroodcamera's als u deze 's nachts op bijvoorbeeld een felle lamp richt. De rest van het beeld wordt dan zwart. 


 

Beveiligingscamera's buiten laten filmen

Let wanneer u de buitenkant van een pand wilt filmen op de regels die gelden in uw gemeente.


Vaak mag, i.v.m. de wettelijk geregelde privacy de openbare weg niet, of slechts beperkt gefilmd worden. Worden beelden tegen de regels in gemaakt dan mogen deze vaak niet als bewijs gebruikt worden. Ook al zegt uw gevoel iets anders, ga hier toch zorgvuldig mee om.


Het plaatsen van buitencamera's is een zeer goede keuze. Vaak werkt het al preventief. Gebruik een infra rood of starlight camera zodat ook in het donker goed gefilmd kan worden.
Laat camera's aan de buitenkant goed opvallen want Inbrekers kiezen vaak de makkelijkste weg.


 

Gaat het om uw huis?


Film dan de voortuin, achtertuin, oprit, eventueel garage ingang(en) en kleine paadjes naast de garage.


Een goed geplaatste camera kan een groot deel van de oprit of afrit filmen.


Niet altijd hoeft het beeld haarscherp of super duidelijk te zijn. Zolang de bewakingscamera's maar hun (preventieve) werk doen.


Vaak is het lastiger om de buitenkant te filmen van een winkel.Dit komt mede door het verbod te filmen op de openbare weg. Wel mag u uw eigen producten filmen die bijv. voor de winkel zijn uitgestald.
Maar ook hier kan informatie van buitencamera's van belang zijn. Welke kant ging de dader op, hoe vluchtte de dader, in een auto, scooter etc. Ook hier werken beveiligingscamera's preventief.


 

Film waardevolle spullen

Film waardevolle spullen zodat u de acties van een inbreker filmt en bewijs heeft over de gestolen spullen.

Het is slim om een lijst te maken met spullen die interessant kunnen zijn voor een inbreker. Zoals de TV, laptops of een kassa/toonbank

Vergeet niet om ook de sieraden en overige waardevolle spullen op slaapkamers op te schrijven.


Wanneer we de camera's rond de in en uitgangen vooral gebruiken voor de identificatie dan mogen de beveiligingscamera's binnen een breder beeld opnemen. Bij elke beveiligingscamera blijft het de bedoeling om de dader zo goed mogelijk vast te leggen op film. Al is een extra camera ophangen niet slecht, het gebouw hoeft ook niet vol te hangen.


Tip: Film objecten vanuit meerdere hoeken want daders bewegen vaak veel.


 


Regels voor plaatsing van beveiligingscamera's

Naast de tips die we hierboven geven zijn er natuurlijk ook een aantal wetten en regels waar u zich aan dient te houden. Op deze site staat kort en duidelijk uitgelegd wat wel en niet mag.

Een van de regels is dat er een sticker of bord waar opstaat dat er bewaakt wordt aanwezig moet zijn.

Dit hebben wij al voor u geregeld. Bij iedere bestelling krijgt u gratis een camera bewaking sticker!

 


Vrijblijvend advies

We adviseren u graag vrijblijvend over het plaatsen van beveiligingscamera's en het kiezen van de juiste bewakingscamera's. Neem contact met ons op per e-mail klantenservice@beveiligingscameras.nl  of via telefoonnummer 0495-548150.


29 November, 2018
Tot hoever kan ik kijken met mijn wifi/IP-camera

Wat kan ik zien met mijn IP/wifi camera?

Het is lastig om op internet duidelijkheid te krijgen op deze vraag.
Er is ook nog een verschil tussen hoe ver u kunt kijken en tot hoe ver u details zoals een kenteken of een gezicht kunt herkennen.
Vaak staat er niet duidelijk wat er van een camera verwacht kan worden.
In dit artikel leggen we uit hoe ver u kunt kijken maar ook tot in hoever u details kunt zien.
Om het nog duidelijker te maken hebben we bij iedere camera dag en nacht foto’s staan. Klik op de link van de gewenste camera en scroll naar beneden, daar staan de foto’s. Zo kunt u direct zien wat u kunt verwachten.

Vaak staat er bij een camera (aantal meters) infra rood zicht.

Wat betekent dit?

35 meter infra rood zicht:
De infra rood verlichting van de camera verlicht een gebied van 35 meter voor de camera zodat zodat de camera een afstand van 35 meter kan filmen.

Tot hoever kan ik details zien met mijn camera?

We hanteren een algemene maatstaf. U kunt de foto’s bij iedere camera bekijken om echt goed in te schatten wat u kunt verwachten.
HD/720P/1 megapixel  camera
Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 5 meter.
1.3 megapixel/ 960P
Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 8 meter.
Full HD/1080P/2 megapixel
Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 10 meter.
2.2 megapixel
Details zoals een nummerbord of gezicht zijn te herkennen tot een afstand van 12 meter.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Zo hebben we camera’s in ons assortiment waarmee u kunt inzoomen. In dit geval kunt u de foto’s bekijken om een goed beeld te krijgen.

1 October, 2018
Bewakingscamera’s achter glas, kan dat?

Full HD wifi starlight camera met appWil jij weten of opnemen achter glas mogelijk is? Opnemen achter glas heeft meerdere voor en nadelen, we gaan deze bespreken in dit artikel.


Vaak krijgen we de vraag of onze beveiligingscamera’s ook achter een raam opgehangen kunnen worden.  


 • Het antwoord op deze vraag is, sommige camera’s kunnen filmen van achter glas.

Nachtzicht starlight camera

Do’s en don’ts opnemen achter glas

Do:


 • Starlight camera.
  • We hebben verschillende starlight camera’s in ons assortiment die zonder infra rood werken, hierdoor zijn ze achter een raam te gebruiken.


 • Binnen of buiten camera kan allebei.
 • Zorg er voor dat het donker is in de ruimte waar de camera hangt tijdens de opnamen.
 • Film zo min mogelijk openbare wegen of eigendommen van anderen
 • Hang een bewakingscamera sticker op
 • Schaf een opname apparaat aan, zodat je de beelden kunt bekijken via de app en zodat je de opgeslagen beelden terug kunt kijken.
 • De camera's werken ook in combinatie met een NAS
Don’t:


 • Bewakingscamera met infra rood
  • Infra rood camera’s hebben infra rood licht, wanneer het donker wordt, gaat de infra rood verlichting aan, het raam weerspiegelt de infra rood verlichting. Gevolg: u ziet alleen de infra rood leds van de camera.
 • Tegenlicht
  • Wanneer er veel licht is in de ruimte waar de camera hangt, zal het licht gereflecteerd worden in het raam. Het glas krijgt een spiegelfunctie, de beelden die opgenomen worden bevatten reflecties van de lampen.
Welke bewakingscamera’s kan ik gebruiken?


Onderstaande camera’s kun je achter glas ophangen. Nog een voordeel is dat de starlight camera’s met minimale belichting ’s nachts opnemen in kleur!Losse camerabeveiliging voor achter glas:

 1. Full HD wifi starlight camera met app
 2. Milesight remote focus en zoom IP
 3. 1.3MP IP camera starlight
 4. 5MP IP starlight beveiligingscamera

Bewakingscamera set achter glas:

 1. Beveiligingscamera set 1x 1.3MP IP starlight camera met NVR en Xmeye app
 2. 5MP starlight beveiligingscamera set met Xmeye app en opname apparaat
 3. 2x 1.3MP IP starlight bewakingscamera set
 4. 3x 960P IP starlight camera set
 5. IP bewakingscamera set 1.3MP 4 camera's
 6. Starlight plug en play wifi set 4 camera's

Tip: Bestel ook een opname apparaat: Je hoeft dan geen instellingen te veranderen in de router en het kijken via de app gaat erg gemakkelijk. Dit bespaart je veel tijd met installeren. Ook kun je de camera's dan gemakkelijk bekijken via de app.